|
|
PlaystationTurk.Net Forum , Playstation Forumu » PlaystationTurk.Net Forumuna Hoşgeldiniz » Ana Sayfa Haberleri![]() ![]() |
| Big_Turk |
Message #1
|
![]() Active participant
Reputation: 3 ![]() Group: Yönetici Posts: 464 Registration: 19.07.2008 ICQ:-- |
![]() Uzun sürelerdir playstation 3 için program ve anlatım yapamadığımız için güzel bir dönüş yapalım ve ps3 lerimizi daha verimli kullanalım diye :) nette biraz araştırma yaparak playstation 3 nasıl ubuntu kurulur onun anlatımını yapmaya karar verdim.. Konunun devamından ubuntu nun PS3 e nasıl kurulacağını inceleyebilirsiniz.. Öncelikle biraz kurulumdan bahsedelim.. Ps3 için ubuntu kurmak bilgisayara kurmaktan daha kolay desek yeridir. Aşama aşama söylediklerimi yaparsanız kimsenin canı yanmaz.. şunuda belirtmekte fayda var Bu işlem cihazınızda problem oluşmasına neden olabilir. Bunun sorumluluğu ne bende nede playstationturk.net sitesindedir. Denemek isteyen arkadaşlar için aşağıda yazdığım işlemleri uygulayabilirsiniz..
Aşağıdaki UBUNTU , KUBUNTU , XUBUNTU versiyonları Live cd dir yani direk kurulum için uygundur.
İşte Kurulum...
1- İstediğiniz Linux sürümünü indirdikten sonra kaliteli bir cd ye iso dosyasını çekin. Nero kullanan arkadaşlar "Kalıbı Diske Yazdır" Diyerek cd ye çekme işlemini yapabilirler
2- Menü'den [Settings] > [System Settings] > [Format Utility] > [Format Hard Disk]. bölümüne gidin. "Yes" i seçin.( Diskinizin içindeki demolar temalar bütün dosyalarınız sıfırlanacaktır , Bir nevi Format ) 3- Daha sonra bölümlendirme işlemi için "Custom"u seçin , Burada "Allot 10GB to the Other OS" seçeneğini Linuxa 10 gb yer ayırmak için seçin. Bi sonraki adımda "Quick Format"'ı seçin.
4- PS3 harddisk'i formatlayacak ve işlem bitince sisteme reset atmak için sizden onay isteyecek. "X"e basıp kabul edin. ve sistem yeniden başlasın.
5- Şimdi Linux cd'sini PS3'e takın ve [Settings] > [System Settings] > [Install Other OS]. bölümüne gidin.
6- "otheros.bld" nin cd'nin içinde olduğunu görecek PS3. "X" ile "OK" seçeneğini seçin. kboot loader yüklenecek.
7- [Settings] > [System Settings] > [Default System]. bölümüne gidin.
8- "Other OS"u default olarak seçin. Sorulacak soruya "Yes" deyin.
9- PS3 yeniden başlayacak ve kboot komut satırı çıkacak. Burada sadece "enter"a basın. Live CD çalışmaya başlayacak.
10- Live CD yüklendiğinde ubuntu masaüstüne ulaşacaksınız. Şimdi karşınızda Linux masa üstü var yanlız daha sistemimizi Hdd ye yüklemedik.. Yüklemeyi Başlatmak için İnstall ı tıklayın
11- İnstall işlemi bittikten sonra hadi hayırlı olsun.. Artık UBUNTU sahibisiniz.. Ps3 oyun konsoluna dönmek için kboot komut satırına "boot-game-os" yazın. Dönüş işlemi olmazsada ps3'ükapatın ve power tuşuna ps3 iki kere bipleyene kadar basın. PS3 açılacak ve sizden default video ayarını isteyecek.İşlemimiz tamamdır.
Son söz olarak.. Arkadaşlar bu işlem playstation 3 konsolumuzda yetersiz gelen Yelow Dog a göre daha çok işlem barındıran UBUNTU versiyonunu kurmak için kullanılabilir. Eğer kendinize güvenmiyorsanız bu işlemleri yapmamanız tavsiye olunur. Cihazınızda herhangi bir donanımsal değişiklik yapmadığınız için hata alma yada sıkıntı yaşama durumunuz düşük ihtimal.. Genede siz bilirsiniz. Ubuntu kurulduktan sonra ubuntunun getirmiş olduğu ekstralardan yararlanabilirsiniz bunlardan bazıları MP3 ÇALAR - JAVA sürümü yükleyebilme MSN gibi vb programları kurulumu yapılabilir.
Bide şu nokta var hayatınızda Hiç Linux işletim sistemi kullanmadıysanız biraz size garip gelebilir. XP gibi rahat kullanılabilir bir işletim sistemi olmamakla beraber kullanımını öğrendikten sonra bağımlılık yapacak özelliklere sahiptir..
Takıldığınız noktaları konu üzerinden değilde forumda sorarsanız konu düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..
Portal Konu Linki: Ps3 Ubuntu - Linux İso - Playstation 3 e Linux Ubuntu Kurun |
| samurcu11 |
Message #2
|
| Newbie
Reputation: 0 ![]() Group: Üye Posts: 1 Registration: 14.10.2009 ICQ:-- |
slm ps3 üme linüxü denedim ama linüx ana ekranda kaldı ne yapmalıyom gamepedler devreye girmiyo sürekli yanıp sönüyo resette atsam oyun diskşi de taksam linüx yazıları çıkıyo ne yapmalıyım |
| Big_Turk |
Message #3
|
![]() Active participant
Reputation: 3 ![]() Group: Yönetici Posts: 464 Registration: 19.07.2008 ICQ:-- |
harddiskinizi formatlarsanız sorun düzelecektir. |
| Mavili__ |
Message #4
|
| Newbie
Reputation: 0 ![]() Group: Üye Posts: 1 Registration: 4.11.2008 ICQ:-- |
slm hocam ben bütün sistemleri denedim ancak bu ubuntu kıbuntu xubuntu yada yellow dog linux a webcam yada ps3 eye nasıl kurubilirim bilen varmnı arkadaşlar lütfen linuxdan anlayan arkadaşları bekliyorum ne yaptıysam bulamadım. |
![]() ![]() |
Community
Site üzerinde yapılan işlemlerde "Kullanıcı Sözleşmesi" ve "Gizlilik Polikası" maddeleri esas alınmıştır. Sitemizde işlem yapan bütün kullanıcılar / ziyaretçiler "Site Kuralları" nı kabul etmiş sayılır. Bu siteyi kimler yaptı diye merak ederseniz "Hakkımızda" sayfasını ziyaret edebilir. Site içeriğimizi izinsiz kullanan arkadaşlar için ettiğimiz bedduarı BU SAYFADAN okuyabilirsiniz.
Playstation'un Tarihi
Playstation oyun konsolu , sony firması tarafından üretilen ve Nintendo firmasının Sony e sipariş ettiği Cd-Romları iptal etmesinden sonra Sony nin elinde
kalan Cd-Romları geliştirerek sony Playstation 1 oyun konsolunu üretmesi ile ortaya çıkmıştır. Ps1 satışları 2004 yılında durdurulmuş ve Sony Playstation 2 ile
satışlara devam edilmektedir. Daha sonraları sony Ps3 ve Psp isimli 2 konsol daha çıkarmış ve şu anda aktif olarak 3 konsolun satışını devam ettirmektedir.
İlk olarak 1994 yılında üretilen ps1 oyun konsolu halen satışlarına devam etmektedir. Playstationturk.Net sitesi Ps desteğine 2 yıldır aralıksız devam etmektedir.

Metal
Gear Solid, Metal Gear serisinin üçünücü oyunudur. Önceki oyunlar Metal Gear,Metal
Gear 2:Solid Snake'tir. Bu oyundan sonra yapılmış olan Metal Gear oyunları ise
Metal Gear Solid: Sons of Libert ve Metal Gear Solid: Snake Eater'dır. Şu anda
Metal Gear Solid: Guns of Patriots isimli bir oyun PS3'e çıkmak üzere yapım
aşamasındadır.