PlaystationTurk.Net

more

Kategori

more

Haberler

• Bu Oyunu Oynadınız mı?

• PS2 - Metal Gear Solid 4Metal Gear Solid, Metal Gear serisinin üçünücü oyunudur. Önceki oyunlar Metal Gear,Metal Gear 2:Solid Snake'tir. Bu oyundan sonra yapılmış olan Metal Gear oyunları ise Metal Gear Solid: Sons of Libert ve Metal Gear Solid: Snake Eater'dır. Şu anda Metal Gear Solid: Guns of Patriots isimli bir oyun PS3'e çıkmak üzere yapım aşamasındadır.

Playstationa Çıkmış Diğer Oyunlar

• Kimler Online

• {online}

Reply
 HDD li ps2 de donma sorunu
shadel
6 Eylül 2009 01:09
Message #1

Newbie
  • 17

Group: Üye
Registration: 6.09.2009
HDD li ps2 ye bilgisayardan winhiip programı ile 5-6 tane oyun yükledim.Tabi önce oyunları Magicİso programı ile isoya çevirdim.Oyunlar ps2 de çalıştı ama çoğu zaman nedensiz yere donup duruyor.Yani oyun açılıyor ama bir süre sonra siyah ekran geliyor donup kalıyor.Reset atmak zorunda kalıyorsun.Bunun nedenini söylerseniz sevinirim.Acaba İsoya yanlış çevrilmiş ya da mod seçenekleri yanlış yapılmış olabilirmi ?Oyunları HDD ye yüklerken bi sorun olmadı.Hdloader versiyonu eski ve bana sorun Hdloader versiyonunun eski olasından kaynaklaynıyor gibi geliyor.Gerçek neden bu olabilirmi ?Uzmanlardan cevap bekliyorum teşekkürler.

Message was edited by shadel - 6 Eylül 2009 01:09
Back to top
Big_Turk
6 Eylül 2009 01:20
Message #2

Active participant
  • 51

Group: Yönetici
Registration: 19.07.2008
Merhabalar..

sorunun 2 nedenden dolayı kaynaklanıyor olabilir

1- hdd deki badsektör dediğimiz ölü alanlardan, bunu düzeltmek için hdd ni yavaş biçimlendir diyerek bilgisayarından biçimlendirebilir Hdd Defragment programları ile onarımını yapabilirsin

2- seninde dediğin gibi hdloader verisyonun çok eskidir .. Bunun için de

Bu Linkten hdloader son versiyonunu indirip ps2 ne atabilirsin Hd Loader Nasıl yüklenir konusundan hdloaderi yüklemeyi öğrenebilirsin.. smile
Back to top
shadel
6 Eylül 2009 13:03
Message #3

Newbie
  • 17

Registration: 6.09.2009
Teşekkürler.Bu söylediklerini deniycem.
Back to top
manyetik
17 Ocak 2010 11:50
Message #4

Newbie
  • 17

Registration: 17.01.2010
slm arkadaşlar ps2 hdd yi bilgisarıma takınca bilgisayarım açılmıyor öncelik li ps2 hard discini görüyor ne yapabilirim oyun atmam gerekiyor şimdiden yardım için tşk ederim
Back to top
Big_Turk
18 Ocak 2010 01:57
Message #5

Active participant
  • 51

3 türlü çözüm bulabilirsin..

1- bilgisayarın açılırken ilk gelen ekranda Quick Boot diye bir yazı çıkar ya F8 yada F12 tuşlarından birisidir.. Bu tuşa ilk açılışta bir kaç kere basarsan sana boot menüsünü çıkarır oradan işletim sisteminin olduğu hdd yi seçersin bilgisayar normal olarak başlar..

2- Bilgisayarındaki hdd lerin ikiside İDE yani ps2 hdd si gibiyse işletim sisteminin olduğu hddyi üzerinde gözüken şemadan bakarak Jumper ile masterkonuma getirmen gerekir..

3- son olarakta ps2 hdd sine taktığın İDE kablosunu sök başka boş olan bir ide kablosuna tak, sanırım taktığın ide Cable Select te görünüyor ve taktığın ide Master Slave de..
Back to top
ediz222
24 Şubat 2010 14:51
Message #6

Newbie
  • 17

Registration: 24.02.2010
Herkeze slm. Ben başıma büyük bir dert açtım we bilgisayarıma ps2 de kullandığım hdd yi taktım we oyun attım ok buraya kadar soru yok ama kullandığım programın içerisinde bir seçeneği işaretledim anlamadan we ps2 hdd oyunların hepsi silindi ve asıl sorun benim bilgisayarımın 750 GB lık hdd si sanırım biçimi değişti we bilgisayarı yeniden başlattığımda birdaha hdd gözükmüyor açılmıyor yani biosta gözüküyor we başka pc ye harici olarak taktığımda 3 bölüm iken orada tek bölüm halinde gözüküyor. içinde çok önemli resimlerim we film müzik arşivim war formatlayamıyorumda bunu düzeltmem için bana yardımcı olacak bir arkadaş arıyorum ve bekliyorum..
Back to top
Big_Turk
25 Şubat 2010 04:56
Message #7

Active participant
  • 51

Eğer korktuğum şey başına geldiyse geçmiş olsun.. Winhiip programında Format hdd yi seçtiysen bilgisayarına takılı hdd yi de ps2 formatına çevirmiş olmalı. Bundan dolayı pc açılırken hdd yi görmüyor. Eğer durum buysa geri dönüşü yok malesef format atacaksın. XP cd si ile biçimlendirmek şimdilik tek çözüm..
Back to top
Quick response Replay
1Pers. read this topic (guests: 1)
Users: 0

Community

Site üzerinde yapılan işlemlerde "Kullanıcı Sözleşmesi" ve "Gizlilik Polikası" maddeleri esas alınmıştır. Sitemizde işlem yapan bütün kullanıcılar / ziyaretçiler "Site Kuralları" nı kabul etmiş sayılır. Bu siteyi kimler yaptı diye merak ederseniz "Hakkımızda" sayfasını ziyaret edebilir. Site içeriğimizi izinsiz kullanan arkadaşlar için ettiğimiz bedduarı BU SAYFADAN okuyabilirsiniz.

Playstation'un Tarihi

Playstation oyun konsolu , sony firması tarafından üretilen ve Nintendo firmasının Sony e sipariş ettiği Cd-Romları iptal etmesinden sonra Sony nin elinde kalan Cd-Romları geliştirerek sony Playstation 1 oyun konsolunu üretmesi ile ortaya çıkmıştır. Ps1 satışları 2004 yılında durdurulmuş ve Sony Playstation 2 ile satışlara devam edilmektedir. Daha sonraları sony Ps3 ve Psp isimli 2 konsol daha çıkarmış ve şu anda aktif olarak 3 konsolun satışını devam ettirmektedir.
İlk olarak 1994 yılında üretilen ps1 oyun konsolu halen satışlarına devam etmektedir. Playstationturk.Net sitesi Ps desteğine 2 yıldır aralıksız devam etmektedir.