Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigturk/public_html/index.php:1) in /home/bigturk/public_html/engine/modules/functions.php on line 888 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigturk/public_html/index.php:1) in /home/bigturk/public_html/engine/modules/functions.php on line 888 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigturk/public_html/index.php:1) in /home/bigturk/public_html/engine/modules/functions.php on line 888 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigturk/public_html/index.php:1) in /home/bigturk/public_html/engine/modules/functions.php on line 888 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigturk/public_html/index.php:1) in /home/bigturk/public_html/engine/modules/functions.php on line 888 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigturk/public_html/index.php:1) in /home/bigturk/public_html/engine/modules/functions.php on line 888 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigturk/public_html/index.php:1) in /home/bigturk/public_html/engine/modules/online.php on line 490 Lütfen bana yardım edin (kafede ps2 sorunu), Ps2 slim kasa hd sorunu » PlaystationTurk.Net Forum , Playstation Forumu

PlaystationTurk.Net

more

Kategori

more

Haberler

• Bu Oyunu Oynadınız mı?

• PS2 - Metal Gear Solid 4Metal Gear Solid, Metal Gear serisinin üçünücü oyunudur. Önceki oyunlar Metal Gear,Metal Gear 2:Solid Snake'tir. Bu oyundan sonra yapılmış olan Metal Gear oyunları ise Metal Gear Solid: Sons of Libert ve Metal Gear Solid: Snake Eater'dır. Şu anda Metal Gear Solid: Guns of Patriots isimli bir oyun PS3'e çıkmak üzere yapım aşamasındadır.

Playstationa Çıkmış Diğer Oyunlar

• Kimler Online

• Şu An Çevrimiçi Olanlar:
    Üye: 0
    Yok.

Arama Motorları: 3
    YahooMSN
    Googlebot

Ziyaretçi: 58
    Toplam: 61
    PlaystationTurk.Net®

Reply
 Lütfen bana yardım edin (kafede ps2 sorunu), Ps2 slim kasa hd sorunu
djbycarisma
1 Şubat 2010 03:05
Message #1

Participant
  • 34

Group: Üye
Registration: 1.02.2010
Merhaba arkadaşlar.Ben bir kafe işletmecisiyim.Kafemde ps2 slim kasa playstationlara hd taktırmıstım istanbuldan.laptopların ide harddiskinden takmışlar başka harddisk uymuyormuş slimlere (bana öyle söylendi).İlk geldiğinde oyunlar problemsiz çalışıyordu.Sonra bigün normal bir şekilde oyun açmaya çalıştığımda Modbo chip yazısından sonra hiçbir şey gelmediğini öylece siyah ekranda beklediğini gördüm.Hdd'yi bilgisayara bağladığımda içinde hiç oyun olmadığını gördüm.Tekrar oyun yükledim fakat bir şey değişmedi.Hddyi formatladım tolgasoft oyun atma programıyla.Şimdi aynı sistemi kendim kurmayı düşünüyorum fakat yardıma ihtiyacım var.Playstation konusunda internet üzerinde en yararlı site olarak düşündüğüm yere (size) sormaya karar verdim.Ps lerde göz yok.elimde memory card+hdd+playstation+hdyi pc ye bağlayabileceğim aparat var.Direk hd den yüklenen otomatik sistemi nasıl kuracağımı öğrenmek istiyorum.Sitedeki konuları tek tek uygulamama rağmen yapamadım.Bana bu konuda yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim.3 gündür playstation acamıyorum.Tekrar istanbula gitmek istemiyorum.Şimdiden teşekkürler
Back to top
Big_Turk
1 Şubat 2010 03:54
Message #2

Active participant
  • 51

Group: Yönetici
Registration: 19.07.2008
Merhabalar,

Slim ps2 lerde slim hdd lerin kullanıldığı doğru fakat , cihazlar Hdd box dediğimiz şekildemi yoksa usb hdd iler ilemi çalışıyor bu önemli.

Hdd Box şu şekilde ,

eğer bu tarz bir aparat varsa , hdd den oyunları oynamak için Hdloader mi kullanıyordunuz?

Tolga soft mu hazırladı sistemleri ? Hd loader daha önce direk açılan sistemmiydi ? bunları yazabilirsen daha net cevaplar yazabiliriz..
Back to top
djbycarisma
1 Şubat 2010 04:51
Message #3

Participant
  • 34

Psler önceden direk açılıyordu.hd loader direk geliyodu oyunu secip giriliyordu oyuna.Hd ler usb den değil.içerisine baktım kablolar hd yi pc ye baglanan aparata benzer bişeye lehimlenmiş .o direk hd ye takılıyor.

http://www.playstationturk.net/2008/07/29/god-of-war-2yi-hdd-oynamak-hdloader-son.html#comment > forumun bu konusundaki işlemi yapacaktım fakat hd olan ps de okuyucu göz yok.ayrıca bnde cd okuyan slim ps2 de var suan elime gecti ondan faydalanabilirmiyiz? gerçekten yardıma çok ihtiyacım var.ps2 ler boş duruyor.cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.teşekkürler ilgilendiğiniz için
Back to top
Big_Turk
1 Şubat 2010 05:14
Message #4

Active participant
  • 51

Eğer sorun tek makinadaysa yüksek ihtimalle cihazın hdd sindeki hd loader uçmuş.. Yapacağın işlem gayet basit. Buradaki loaderi indir. Daha sonra en yavaş hızda cd ye yazdır. daha sonra Optik okuyucusu çalışan bir cihazda bu cd yi çalıştır. Memory kartını tak ve cd de gelen yönergeleri takip ederek hdloaderi memory kartına kur..

Memory kartı çıkart ve hdloaderi çalışmayan cihaza tak R1 tuşuna basılı tutarak cihazı çalıştır. yeni yüklediğin hdloaderden çalışacaktır. Hdd de oyun varsa çalıştırmayı dene.. Çalışırsa dediğim gibi hdloader problemi.. Bunları bir yap tekrar bakalım :)
Back to top
djbycarisma
1 Şubat 2010 08:32
Message #5

Participant
  • 34

Verdiğiniz linkteki hd loader ı indirdim 4x te yazdm cd ye gözü calısan makinaya taktım.memory card takılıyken çalıştırdım. karsıma Matrix yazısı geldi alt tarafta da error hd not connected yazıyor hiç bir tuşa basılmıyor kaldı öyle
Back to top
Big_Turk
2 Şubat 2010 04:37
Message #6

Active participant
  • 51

sanırım bizim hdloader bozulmuş :) Birde bu HdLoader 8.C versiyonunu denermisin ?
Back to top
djbycarisma
2 Şubat 2010 07:39
Message #7

Participant
  • 34

kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum ama bu defa da hd loader couldnt detect a harddisk drive diyor.Ben sizin diger konulardan bakarak memory card a free mc boot programını kurmustm.memory card takılı şekilde başlatınca free mc boot ekranı acılıyor.sadece cd ile başlatıp kartı sonradan taktığımda hd loader couldnt detect a harddisk drive diyor.boş bi memory card ile denedim yine aynı yazı (hd loader couldnt detect a harddisk drive diyor) ne yapacağımı bilemedim.
Back to top
djbycarisma
2 Şubat 2010 08:22
Message #8

Participant
  • 34

djbycarisma,
bu hd loader ı direk ps2 hdd sine atmamızın bi yolu yok mu?
Back to top
Big_Turk
3 Şubat 2010 05:28
Message #9

Active participant
  • 51

Şunları dene..

Harddiskini Winhiip programı ile formatla.. Sanırım ps2 formatında olmadığını belirtiyor.. daha sonra kurulum için aynı yönergeleri izle.. Eğer gene olmazsa o son verdiğim HDloader içerisindeki dosyaları çıkart orada BOOT.Elf dosyası vardır o dosyayı bir kenara al daha sonra Ulaunch elf programını siteden indirip yavaş hızda cd ye çek. Bu cd yi ps2 ye takıp çalıştır bi usb diskin içerisinede boot.elf dosyasını at ve ulacunh yardımı ile memory kartın içerisine taşı.. Daha sonra R1 ile açtığın zaman memory karttan otomatik loader yüklelencektir..
Back to top
djbycarisma
3 Şubat 2010 05:55
Message #10

Participant
  • 34

bnm harddisk takılı olan playstationda göz yok.hd loader cd sini hd olmayan ps de denedim orda hdd bulamadı.ps2 hdd si ps2 versiyonuna göre winhiip programıyla bakıp oyun falan atabiliyorm.ps2 olarak gözüküyor harddisk.
Back to top
Big_Turk
3 Şubat 2010 12:12
Message #11

Active participant
  • 51

O zaman bunu denemen gerekiyor.. Mantık basit. O kurulum içerisindeki dosyayı sen elle memory kart içerisine atacaksın..

Eğer gene olmazsa o son verdiğim HDloader içerisindeki dosyaları çıkart orada BOOT.Elf dosyası vardır o dosyayı bir kenara al daha sonra Ulaunch elf programını siteden indirip yavaş hızda cd ye çek. Bu cd yi ps2 ye takıp çalıştır bi usb diskin içerisinede boot.elf dosyasını at ve ulacunh yardımı ile memory kartın içerisine taşı.. Daha sonra R1 ile açtığın zaman memory karttan otomatik loader yüklelencektir..
Back to top
djbycarisma
4 Şubat 2010 06:54
Message #12

Participant
  • 34

herşeyi dediğiniz gibi yaptım ama usb yi göremiyorum.taktım usb yi ışığı yanıyor fakat içine giremiyorum.ne zaman mass yerine girmeye çalışsam donup kalıyor.kaldırıp atıcam en sonunda:d
Back to top
djbycarisma
4 Şubat 2010 07:02
Message #13

Participant
  • 34

şimdi bir şey keşfettim.sizin sitenizden indirdiğim free mc boot cd sini memory karta kurdum.sonra karttan baslattm.hd loaderı çalıştırdım harddiske format atmanız gerekiyor dedi.onayladım bekliyo öyle bıraktım belki bi sonuc cıkar
Back to top
Big_Turk
5 Şubat 2010 04:54
Message #14

Active participant
  • 51

aynı işlemi bilgisayara bağladığında winhiip programı ilede yapabilirsin.. Çalışacak ama yaptığın işlemlerden birinde yada bir kaçında problem var fellow onu çözdüğün zaman sıkıntı kalmayacak
Back to top
djbycarisma
5 Şubat 2010 05:09
Message #15

Participant
  • 34

bilgisayarada taktım formatladm ps2 olarak gözüküyor ama psye takınca sorun oluyo yolladım psleri yapsınlar getirsinler.sizide yordum kusura bakmayın.allah razı olsun
Back to top
Big_Turk
5 Şubat 2010 06:53
Message #16

Active participant
  • 51

:) Sorunu çözemedik ama , hepimizden razı olsun..
Back to top
djbycarisma
5 Şubat 2010 14:55
Message #17

Participant
  • 34

Çözmüşüz biz aslında ama makinanı azizliğine uğramışız.Pslerden tekini yolladım az önce beni aradılar harddiski bozulmuş.ondan formatı uzun sürüyormuş.Çok sağolasın.diğer makinalarda deneyeceğim yöntemleri belki onlar düzelir.Bu tür sorunu olan arkadaslar önce harddisklerini kontrol etsinler.bilgisayarda sorunsuz gibi gözükse de playstationda çalışmıyor çünkü.neyse herşey için çok teşekkürler
Back to top
Quick response Replay
1Pers. read this topic (guests: 1)
Users: 0

Community

Site üzerinde yapılan işlemlerde "Kullanıcı Sözleşmesi" ve "Gizlilik Polikası" maddeleri esas alınmıştır. Sitemizde işlem yapan bütün kullanıcılar / ziyaretçiler "Site Kuralları" nı kabul etmiş sayılır. Bu siteyi kimler yaptı diye merak ederseniz "Hakkımızda" sayfasını ziyaret edebilir. Site içeriğimizi izinsiz kullanan arkadaşlar için ettiğimiz bedduarı BU SAYFADAN okuyabilirsiniz.

Playstation'un Tarihi

Playstation oyun konsolu , sony firması tarafından üretilen ve Nintendo firmasının Sony e sipariş ettiği Cd-Romları iptal etmesinden sonra Sony nin elinde kalan Cd-Romları geliştirerek sony Playstation 1 oyun konsolunu üretmesi ile ortaya çıkmıştır. Ps1 satışları 2004 yılında durdurulmuş ve Sony Playstation 2 ile satışlara devam edilmektedir. Daha sonraları sony Ps3 ve Psp isimli 2 konsol daha çıkarmış ve şu anda aktif olarak 3 konsolun satışını devam ettirmektedir.
İlk olarak 1994 yılında üretilen ps1 oyun konsolu halen satışlarına devam etmektedir. Playstationturk.Net sitesi Ps desteğine 2 yıldır aralıksız devam etmektedir.